Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Bliv kunstterapeut og hjælp andre mennesker

Har du lyst til at hjælpe andre med deres problemer, eller bidrage til at de kan få styr på deres tilværelse, så kan det måske være en idé at blive psykoterapeut, som er en profession hvor man lærer at bruge forskellige psykologiske redskaber, til at hjælpe folk i en vanskelig psykisk situation.

En gren af psykoterapien er kunstterapi. Det er en spændende metode, hvor man bruger forskellige former for kunstudtryk i arbejdet med de psykologiske løsninger. Dine klienter kan for eksempel udtrykke sig kunstnerisk gennem maleri, tegning, musik, modelbygning eller andre former for kreative udfoldelser, for på den måde at få forløst deres psykiske traumer.

Hvis du for alvor vil noget med din forretning, så du kan leve af at bistå dine klienter ved hjælp af kunstterapi, kan vi anbefale dig at bevæbne dig med IT-systemer, der kan støtte dig i dit salgsarbejde, samt med at logge og fastholde aftaler med dine kunder. Et godt redskab er et system til crm, en forkortelse for Customer Relations [bM]anagement. Ved hjælp af et CRM-program kan du nemt styre dine kunderelationer, så du ikke skal bruge tid på gule lapper, manuelle kalendere og lignende. I stedet kan du køre det hele via din computer.

Kunsten forløser

Mange mennesker, ikke mindst mænd, har svært ved at sætte ord på deres følelser, og for disse mennesker kan det at udtrykke sig gennem kunst være en god hjælp til at komme i gang med at arbejde med deres følelsesliv. Mange er slet ikke vant til at bearbejde deres følelser ved hjælp af ord, og nogle gange medfører en psykisk lidelse også, at man bruger sproget anderledes, end man normalt ville gøre. Så kan du som kunstterapeut hjælpe vedkommende med at afklare sine problemer og ytre sig omkring dem, ved hjælp af det kunstneriske udtryk.

Der findes forskellige uddannelser, der kan lede frem til en levevej som psykoterapeut, som kunstterapien hører under, men også psykologer, psykiatere og andre med en akademisk uddannelse inden for områder anvender kunstterapi. Så hvis du gerne vil gå den vej i dit karrierevalg, har du gode muligheder for at finde den rette hylde.

You May Also Like