Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Brug kreativiteten som terapi

Der er rigtig mange mennesker, som har problemer i disse år. Mange, ikke mindst unge mennesker, føler sig overvældet af de krav de møder, og har problemer med at opfylde deres egne normer for, hvor perfekte de bør være. Resultatet kan være psykiske belastninger, som kan ende med, at de har brug for professionel hjælp.

For mange kan det være en god vej til at opnå en bedre psykisk balance i deres liv, hvis de kan udleve deres kreativitet og for eksempel give sig i kast med maleri, musik, vævning eller anden form for kunst. Kunst og kreativ udfoldelse kan for mange være en vej til selvhjælp, som de kan få stor glæde af.

Maleri og grafik

Er du selv i en gruppe, der er motiveret for at prøve at male eller lave grafik som en form for terapi, der kan gøre dig gladere, har du brug for billedrammer i forskellige udførelser, som du kan indramme dine værker i. Måske ender dine udfoldelser inden for maleri eller grafik med at blive så gode, at du ligefrem kan sælge dem. Så har du også brug for billedrammer til et lave en udstilling af dine kunstværker med.

Kunst og kreativitet som terapi handler i høj grad om at bruge sine sanser til at få udlevet nogle af de ting, som man ellers kan gemme på, og som kan give problemer. Ideen udnyttes allerede på mange fronter. For eksempel behandler man ofte stress med besøg i såkaldte sansehaver. Her er planter organiseret, så de bedst muligt stimulerer sanserne og kan få sindet til at falde til ro. Sansehaver bruges også til terapi i forbindelse med kræftindlagte, folk med psykiske problemer, der kræver indlæggelse, og mange andre sygdomme.

Du kan arbejde terapeutisk med kunst og kreativitet enten alene eller i grupper sammen med andre, der har det samme behov for at få udlevet deres indre kunstner. Det afhænger blandt andet af, om du er introvert eller ekstrovert, om det ene eller det andet virker for dig. Er du introvert, vil du måske hellere arbejde alene, men er du et ekstrovert menneske, som får drive og energi fra samværet og interaktionen med andre mennesker, vil det måske snarere være gavnligt, hvis du går i et gruppeorienteret terapiforløb.

You May Also Like