Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Find dufte der matcher kunsten

Har du tænkt over, at det at opleve kunst er en slags totaloplevelse, hvor du inddrager alle sanser? At betragte et maleri, er ikke blot et spørgsmål om at aktivere din synssans, og på samme vis er en kunstudstilling for eksempel ofte noget, der aktiverer dine følelser, og taler til tiden, som vi er en del af. Man kan faktisk sige, at en kunstudstilling går på tværs af den måde, vi oplever verden på som mennesker.

Nu kommer sommeren snart, og dermed også tiden hvor vi farter lande og riger rundt for at opleve kunst på de store kendte kunstmuseer, eller måske blot på de små gallerier eller lokale sommer pop up-gallerier, som findes mange steder i sommerlandet.

Som noget nyt vil vi foreslå dig at inddrage duft som en af dine sansedimensioner, når du tager ud for at opleve kunst. Hvilken duft er for eksempel passende til guldaldermalerierne, med de idylliske motiver fra borgerskabets stuer, gadernes liv og de flotte baller? Og hvilken duft passer mon til de store naturmalerier, eller de flotte træskærerier fra kirkekunsten? På den inspirerende webshop Afound kan du finde mange forskellige slags eau de parfume, og på den måde finde frem til de dufte du føler passer til din oplevelse af de forskellige kunstværker.

Duft er en basal sans

Det kan måske lyde lidt skævt at ville koble duft til oplevelsen af kunst, men det er slet ikke tilfældet. Det at lugte og sanse med lugtesansen er nemlig en af vores mest grundlæggende sanser, og med en duft kan vi genkalde os oplevelser fra forskellige tidspunkter i vores liv. Du kan få en helt særlig oplevelse, når du bærer en eau de parfume, der kalder duften fra barndommens have frem, mens du betragter et smukt blomstermaleri eller en udstilling af porcelæn fra dine bedsteforældres tid. På denne måde inddrager du din krop i kunstoplevelsen, og får skabt en totalsansning, som vil give dig en helt særlig forståelse af kunsten.

Dertil kommer, at det at eksperimentere med dufte på din krop i sig selv, er en herlig oplevelse. Det kræver både kreativitet og forståelse for situationen hvor duften skal benyttes, at finde frem til den rette slags. Prøv dig frem med forskellige brands og duftprofiler inden for eau de parfume, og find dermed frem til de dufte, der matcher din personlighed bedst.

Hvad du ønsker at besøge den kommende sommer, er selvfølgelig helt op til dig selv. Vi vil dog bestemt anbefale, at du besøger nogle af de temporære udstillinger som du finder rundt omkring i landet, såvel som i udlandet, hvis du befinder dig der. Her kan du nemlig se noget helt særligt, som ikke findes på de etablerede kunstmuseers faste udstillinger, og i de kommercielle gallerier. Dem kan du altid besøge ved en senere lejlighed.

You May Also Like