Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Gør din viden om kunst og kreativitet til din levevej

Er du dygtig med en pensel, eller måske blot ferm med en symaskine, og er de kreative sysler en af dine helt store hobbyer i din fritid? Så kan du højst sandsynligt foretage et større karriereskifte. Der er nemlig gode muligheder for at leve som professionel kunstner. Du kan endda også undervise andre mennesker med interesse for kunst og kreativitet og på den måde gøre din hobby til din levevej. Lad os se nærmere på det her.

Fotokunst hitter i de danske hjem

Danskerne er vilde med deres boliger samt ikke mindst med alt, der har med boligindretning at gøre. Skulle man være i tvivl om det, så kan man blot tænde for sit TV på en tilfældig hverdags- eller weekendaften. Sandsynligheden for at et boligindretnings- eller kunstprogram er på sendefladen er stor. Sagt lige ud så lapper danskerne rent ud sagt alt der har med boligindretning og kunst i sig. At markedet for fotokunst og andre former for boliginteriør er i fremgang, er derfor heller ikke overraskende.

Hvis du selv producerer fotokunst, malerier og lignende, gemmer der sig hermed en mulighed for dig. Du kan nemlig snildt sælge dine kunstværker. Både i dit helt eget galleri, eller måske blot ved at få udstillet dine værker hos andre gallerier eller andre lignende steder. En del nye kunstnere finder det svært at prissætte deres kunstværker. For hvor meget kan man egentlig tillade sig at tage for dem? Her kan du med fordel lade dig inspirere af hvad andre kunstnere i dit nærområde tager for lignende værker. Til at starte med kan du vælge en strategi hvor du underbyder dem en smule, og dermed konkurrerer på prisen, for efterfølgende stille og roligt at hæve dem i takt med at dit navn etableres i kunstnerkredse.

Overvej at sælge dine kunstværker online

Verden bliver stadig mere digital, og flere virksomheder rykker efterhånden alle deres aktiviteter online. Den samme udvikling ses også i kunstverdenen. Overvej derfor at lancere din helt egen kunstnerhjemmeside. Komplet med lækre billeder af alle dine værker samt ikke mindst med muligheden for, at dine kunder kan købe dem direkte på siden.

En fordel ved dette er også, at du langt lettere kan komme i kontakt med alle dine kunder. Det er et kæmpe plus at kunne være tilgængelig over for netop sine kunder, og med en kontaktformular direkte på din side kan folk skrive til dig 24/7. Det er smart.

Også gode muligheder for at undervise i kunst og kreativitet

Der er flere muligheder for at gøre karriere indenfor kunstnerverdenen. Du kan f.eks. blive underviser i kunst og kreativitet. En del vælger at undervise på folkeskole- eller gymnasieniveau, men vær i den forbindelse opmærksom på, at der typisk kræves undervisningskompetencer og pædagogikum for at komme i betragtning til disse slags stillinger. Har du ikke det, så giv ikke op. For dels kan du efteruddanne dig, og ellers kan du blive lærer på en lokal aftenskole, eller måske på en af landets højskoler. Her er der ofte efterspørgsel efter undervisere med kompetencer i netop kunst og kreativitet.

You May Also Like