Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Kreativt strik – en herlig hobby

Har du en kreativ åre, som du gerne vil have afløb for, men ved du ikke rigtig, hvilken form for kunst eller kunsthåndværk, du skal kaste dig over? Så er der mange muligheder at vælge imellem. Det hele afhænger selvfølgelig af dit talent, for er du god til at male, så skal du nok ikke tro, at du er den nye Johann Sebastian Bach eller Paul McCartney. Men rigtig mange mennesker er gode med deres hænder og hører du til dem, så kan det måske være en god idé at kaste dig over strikkeri. Det er en herlig beskæftigelse, som kan blive til kreativ kunst og smukt kunsthåndværk, hvis du så at sige kan finde det rette greb om pindene.

Der er en enkelt bivirkning ved strikkeri: Mange bliver så optaget af det, at de skærer tænder, og det kan på sigt medføre, at man får ømme tænder og dermed lettere kan få tendens til isninger i tænderne, som giver smerter. Isninger viser sig ved, at man får ondt i tænderne, hvis de kommer i kontakt med kolde eller varme ting, eksempelvis is eller varm te. Men der er mulighed for at afhjælpe dette med forskellige hjælpemidler, som mange, der strikker meget, bruger.

Mange strikker som led i afstressning, men det at strikke har også en klar kunstnerisk side. Den dygtige strikker m/k kan skabe utroligt avancerede og flotte mønstre med de forskellige typer af garn, og mange især yngre kunstnere strikker i materialer, som vi ellers ikke forbinder med klassisk strik: Plaststrimler, naturmaterialer med videre. Nogle af de dygtigste unge kunstnere strikker således i strimlet affaldsplast og får dermed samtidig sendt et signal vedrørende miljø og ressourcer med deres strikkede kunstværker.

En del mænd har valgt strik som deres kunstretning. Går du selv som mand med tanker om dette, kan du søge inspiration hos den amerikanske kunstner Kaffe Fassett, som egentlig hedder Frank Havrah Fassett. Han arbejder med strik, patchwork og mange andre former for tekstilbaseret kunst, og han har skabt nogle fantastiske designs.

Her i Danmark har vi blandt andre strikke-kunstneren Hanne Falkenberg, som har udgivet bøger om den danske strikkekunst – så der er rigtig god mulighed for at finde inspiration her, hvis du vil gå denne vej inden for kunst og kreativitet.

You May Also Like