Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Lær at væve dit eget tæppe

Er du vild med kreativitet, og har du allerede lært at male og fået nok af at sy og strikke? Så kast dig over et nyt projekt i dag. Her kan du få inspiration til, hvordan du på kreativ vis kan væve dit eget tæppe.

Tæpperne vinder frem

Når det kommer til boligindretning og interiør, så er der en tendens til at trends og tendenser kommer og går. Visse tendenser har længe været moderne, men er så småt på vej ud igen. Det modsatte gør sig også gældende, og det ses blandt andet med tæpperne. For efter nogle år ude i kulden, er tæpperne nu på vej ind i vores boliger igen.

Hvis du vil være med på moden, så overvej at købe dine tæpper online, f.eks. via webshoppen trendcarpet.dk. Her kan du købe dem i et væld af forskellige kategorier. Alt fra kludetæpper og uldtæpper til tæpper af kelim og patchwork kan således købes her. Det er trods alt ikke alle, der er kreative nok til at gå på Kunstakademiet, eller til selv at lave deres egne tæpper. Man kan i stedet købe dem som nye, eller for den sags skyld finde dem brugt på et loppemarked eller i en genbrugsbutik. Det er nemlig også moderne at indrette sin bolig med interiør, der har lidt patina og historie bag sig.

Væv dit eget tæppe

Er du allerede født med et kreativt gen, så er der intet til hinder for, at du kaster dig over et projekt med at væve dit eget tæppe. Til formålet kan du benytte gamle stof- og garnrester som du garanteret i forvejen har liggende fra dine andre kreative projekter. Der findes et hav af forskellige måder, du kan væve tæppet på. Det er også helt op til dig selv, hvilken form det skal have. Både firkantede såvel som runde tæpper er moderne for tiden. I det hele taget er det fede ved at lave sit eget tæppe, at du helt og holdent selv kan vælge hvordan det skal udformes, samt hvilke farver og materialer det skal laves af.

Hvorfor bør du have tæpper i hjemmet?

Danskernes holdninger til tæpper i hjemmet er delte. Nogle synes de er unødvendige og grimme, mens andre slet ikke kan leve uden. Der er dog ingen tvivl om, at der rent faktisk er en del fordele ved at have dem i sin bolig. En del af fordelene er rent praktiske. Tæpper dæmper f.eks. lyd, hvilket kan vise sig særdeles brugbart i etageejendomme. Samtidig er de temperaturisolerende, og de fleste synes også, at det er mere behageligt at gå på dem barfodet frem for på et koldt betongulv.

At lave sit helt eget personlige tæppe er det oplagte næste projekt for enhver kreativ sjæl.

You May Also Like