Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Styrk dine børns kreativitet

Har du små børn, har du nok opdaget, hvordan de elsker at gribe en tus og et stykke papir og lade fantasien drive tegninger frem. Hvor det nogle gange er nemt at se, hvad de eventyrlige kruseduller forestiller, er det andre gange igen noget sværere, og har må du lade fantasien få frit spil for at finde frem til hvad meningen var med barnets tegning. Tegnelyst, såvel som andre former for skabende arbejde, er et godt eksempel på, hvordan kreativiteten kan få lov at blomstre helt fra barndommen af, og på hvor vigtigt det er, at du stimulerer den så meget som muligt.

Det er vigtigt, at børnene selv får lov til at lade deres kreativitet udvikle sig. Det er ikke positivt for barnets kreative udvikling hvis du vil styre deres leg alt for meget, så lad i stedet børnenes kreativitet vise vejen.

Kreativitet er et bredt fænomen

Når vi taler om kreativitet, tænker vi ofte på de kunstneriske fag såsom formning, men kreativitet er et bredt fænomen, som er vigtigt i alle mulige sammenhænge. Hvis du støtter dit barns kreative udvikling ved for eksempel at lade det arbejde frit med at skabe, tegne eller bygge i naturen, støtter du ikke bare dets kunstneriske evner, men også deres evne til at finde nye veje til at løse opgaver og udfordringer på. Det kan komme dit barn til stor gavn i forskellige skolefag, og kan senere vise sig at være en vigtig egenskab, når barnet er blevet ung og voksen, og skal til at finde sin vej gennem arbejdsliv og fritid.

Undgå at styre for meget

Moderne forældre er ‘slemme’ til at ville styre deres barns liv og have indblik i alt. Som konsekvens bliver leg ofte overvåget, og de kreative processer styret ned i detaljen. Prøv i stedet at sætte dit barn fri, og lad ham eller hende selv finde ud af, hvordan tingene skal gøres. Så kan kreativiteten udvikle sig bedst muligt, og det vil være til gavn i alle livets forhold.

You May Also Like