Alt om kunst, kreativitet og kreative uddannelser og hobbyer

Kreative uddannelser

Lad kunst være et element i den sidste afsked

Kunst spiller en stor rolle i mange menneskers liv, hvad enten de selv er kreative og dyrker maleri, musik eller andre kreative aktiviteter – eller de ‘blot’ er kunstnydere, som bruger deres fritid og ferier på kunstmuseer, til festivaller og til kulturevents af forskellig art. Står du over for at skulle hjælpe med at arrangere den sidste afsked med et sådant kunstelskende menneske, så vil vi anbefale, at I lader kunsten og kulturen være en del af højtiden omkring dette, hvad enten der er tale om en kirkelig handling, en bisættelse eller begravelse uden kirkelig medvirken – en borgerlig begravelse, som det hedder.

Søg rådgivning om mulighederne

Vi anbefaler, at du søger rådgivning om, hvilke muligheder der er for at få et kulturelt eller kunstnerisk indslag ved en begravelse. Bor du i eller omkring Roskilde, er det nærliggende at søge en faguddannet bedemand i Roskilde, som kender til de lokale forhold. En sådan bedemand i Roskilde er firmaet Lavendla, som har været etableret siden 2014 og dermed har bevist sit værd.

En bisættelse eller begravelse har jo ofte sin fastlagte drejebog, men der er alligevel en del muligheder for at tilføje elementer af kunst og kultur, som matcher den afdødes smag og interesser. Havde vedkommende eksempelvis musik som sin store passion, kan I vælge at tilføje et musikalsk indslag som led i højtideligheden. Det kan være en sanger, der fremfører et værk, eller I kan spille vedkommendes yndlingsmusik fra et anlæg. Stadig flere fravælger de traditionelle salmer og finder andre musikalske veje at gå. Din lokale bedemand i Roskilde kan fortælle om de muligheder, der vil være i de forskellige kirker og kapeller i området.

En anden måde at give kunsten og kulturen en plads ved en begravelse er at holde en sammenkomst bagefter i kulturelle rammer. Det kan være på et museum, i det fri i historiske omgivelser eller andetsteds. Det afgørende er at I søger at ramme noget, som ville have behaget den afdøde, og som matcher vedkommendes interesser, kunstneriske syn og livssyn i det hele taget. Tal med din bedemand i Roskilde om, hvilke muligheder der konkret kan være.

You May Also Like